viernes, 28 de mayo de 2010

Mundial de futbol


La Copa del Món de Futbol (anomenada popularment Mundial de Futbol) és la competició oficial i més important de futbol. És la competició esportiva més representativa del món en què s'enfronten els equips nacionals de treta dos paisos del món.


El campionat es porta a terme cada quatre anys des de la primera competició el 1930.


En la fase o ronda final de la competició participen 32 equips nacionals que competeixen durant un període de quatre semanes al territori d'una nació seu.


El torneig consisteix en dues fases: una classificatòria i una fase final.


A la ronda classificatòria hi participen quasi tots els membres afiliats a la FIFA en diferents fases classificatòries organitzades per les sis confederacions continentals: AFC (Àsia), CAF (Àfrica), CONCACAF (Amèrica del Nord, Amèrica Central i el Carib), CONMEBOL (Sud-amèrica), OFC (Oceania) i UEFA (Europa).


Cada confederació té una sèrie d'equips assignats per la FIFA per a participar a la fase final en funció del nivell futbolístic de cadascuna. En total es classifiquen 31 equips mes el que ia esta clasificat el amfitrió.


A la fase final els 32 equips participants es divideixen en vuit grups de quatre equips. Els dos primers de cada grup, per un total de 16, passen a disputar eliminatòries de vuitens de final, quarts, semifinals i final a partit únic. Els dos perdedors de les semifinals disputen un partit pel tercer i quart lloc.


El pròxim mundial comence el 11 de juny per a Espanya, esperem que puguem repetir el triomf que van cosechar a l'Eurocopa del 2008.


PODEMOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario